The Flying Frenchman

Horse Event 2014 – Daar kom hij, Lorenzo, de man die met onzichtbare hulpen 12 paarden in het gareel houdt. Geen halster, geen touw, niks. De muziek gaat aan en staand op twee paardenruggen komt hij de ring in gegaloppeerd. Daarna komt de rest van zijn paarden de bak in gerend. Toch blijven de paarden onder de voeten van Lorenzo rustig op zijn plek.

Onder toeziend oog van de mensen op de bomvolle tribune creëert hij de meest mooie figuren. En dat enkel met gebaren, zijn stem en hier en daar een aanraking van de zweep. Ik vond het adembenemend en hij blijft je verbazen, van achterstevoren op de paarden staan tot het springen over een hindernis met 12 paarden tegelijk. En jawel, alles gebeurt terwijl hij op twee paardenruggen staat, vandaar de naam ‘The Flying Frenchman’.

Het is mooi om te zien dat de paarden stuk voor stuk alles voor Lorenzo willen doen. Op zijn tijd krijgen ze allemaal een aai over de bol en daar doen ze het voor. Ze komen dolgraag naar hem toe, maar als ze moeten blijven staan dan doen ze dat ook.

Uiteraard blijven het paarden en ging niet alles zoals gewenst. Lorenzo viel er namelijk af bij een sprong, maar de paardenman klom er weer snel op. Ook rende er één paard steeds langs de hindernis. Net als het publiek op de tribune vond ik het goed om te zien dat hij het paard even apart nam en liet springen, waarna hij weer braaf mee liep.

De grootste stunt was dat hij over een lat heen sprong waar de paarden onderdoor galoppeerden en weer op hen neerkwam. Een van de verassingen was dat alle 12 paarden netjes naast elkaar draafden en met z’n allen tegelijk stilstonden voor de sprong. Bekijk het filmpje voor een kleine impressie:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s