Zoeken naar een eigen paard

Gezocht: een braaf paard voor dressuur,  af en toe een sprongetje en duinritten. Nadat ik zo’n 15 paarden had gereden, begon de moed mij in de schoenen te zakken.

Verkocht
Eigenlijk was het derde paard het helemaal voor mij. Ze was lief, reageerde goed op de hulpen en met buitenrijden was ze erg braaf. Ik baalde als een stekker toen dit paard voor mijn neus werd verkocht. Ze werd dezelfde dag ingeladen en verhuisd. Sommigen zeggen dat we niet voor elkaar bestemd waren en misschien is dat ook wel zo. Achteraf ben ik blij dat ik haar niet heb kunnen kopen, want ze was een 10-jarige merrie van de beroemde springhengst Taloubet voor een lage prijs. Hoogst waarschijnlijk was er dus wat mis met haar, maar ik zal het nooit weten.

Taloubet

Foto: Zangersheide.com

De andere paarden die ik gereden en bekeken heb, hadden een gebrek, ik lag er bijna naast of ik wist niet waarom ik hem niet wilde, maar het was hem gewoon niet. Dat laatste maakt het zo moeilijk. Je wilt er goed over na denken, daarom is het fijn om iemand mee te hebben die weet wat je wilt.

Afgekeurd
Op een zondag zijn we naar Zuid – Holland gereden om twee paarden te bekijken: een bruine ruin en een zwarte merrie. Als eerste gingen we naar de ruin, mijn vader vond het wel wat. Ik vond hem toch wat laag in tempo en wat log. Nee, het was hem niet voor mij. Doordat deze afspraak was uitgelopen waren we te laat bij de zwarte merrie. Wat ik jammer vond want bij haar wilde ik graag kijken. Gelukkig konden we nog rijden en volgens mijn vader had ik de hele tijd een lach op mijn gezicht. Het beestje was erg lief en was veel naar het bos geweest. Ze werd nog niet zo lang dressuurmatig gereden, dus daar moest hard aan gewerkt worden, maar dat vond ik niet erg. We besloten haar klinisch te laten keuren, maar helaas werd ze bij de buigproef afgekeurd op 3 benen. Ook het draven op de harde cirkel ging haar daarna niet zo vlekkeloos af. De trailer ging leeg weer mee naar huis.

Zadelmak
Na anderhalve maand zoeken werd ik verliefd op een 5 jarige merrie die net zadelmak was. Ze vond het heerlijk om gekriebeld te worden en viel daarbij bijna in slaap. Ze was ook erg braaf met rijden, maar aangezien ik nog nooit op een paard heb gezeten dat alleen zadelmak is, was het even wennen. Ze voelde wel aan alsof ze liever ging stappen dan dat ze plotseling zou gaan rennen, dat voelde vertrouwd. De stalruiter was helaas niet aanwezig, dus hij kon mij geen tips geven tijdens het rijden. Aangezien het paard nog zoveel moest leren en ik daar naar mijn idee niet genoeg ervaring en de ballen voor heb, heb ik toch besloten om haar niet te nemen.

Varro
Op zondag 21 september gingen mijn vader en ik een paardje bekijken die ik al vaker voorbij had zien komen: Varro. De 12 jarige ruin zag er goed uit, had een mooie bespiering en een goede bouw. Dressuur, springen, buitenrijden en zelfs voltige was hem eigen. Hij was goed aan de hulpen en bovendien erg braaf. We stapten een rondje uit over de weg en ook daar voelde het alsof hij geen stap verkeerd zou zetten. We besloten nog een keer te gaan kijken, zodat ik in ieder geval zeker was van mijn zaak. Deze keer hebben we een paar sprongetjes gemaakt, waarna ik zeker wist dat dit hem was. Diezelfde week werd hij klinisch goedgekeurd. Jawel, deze vriend mocht mee naar huis! Maak kennis met Varro:

bruin paard polo vest

Varro mijn eerste eigen paard

2 gedachtes over “Zoeken naar een eigen paard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s