De eerste duinrit met Varro

Elke maand vertel ik over een hoogtepunt of een gebeurtenis. Vandaag doe ik uitgebreid verslag over mijn eerste duinrit met Varro. We zijn werkelijk alles tegengekomen wat je maar kunt bedenken.

Spoorwegovergang paard fjord

De spoorwegovergang

Spoorwegovergang
Samen met twee stalgenootjes gingen we vanmorgen voor het eerst op pad. Enthousiast liep Varro voorop, hij had er zin in. Al snel kwamen we bij de drukke spoorwegovergang die we moeten oversteken om naar het duin te gaan. Varro is nu ongeveer een maand bij mij en daarvoor had hij nog nooit een trein gezien. Vanuit de paddock kan hij ze wel zien rijden in de verte. Om te oefenen waren we al een keer naar de rustige spoorwegovergang gewandeld en hebben we de trein van dichtbij bewonderd. En braaf dat ie was! Maar vandaag was het voor het echie. We moesten wachten op twee treinen en naast dat gekke geluid en die rode lampjes, was het ook nog eens druk met auto´s. Gelukkig was Varro erg braaf en bleef hij netjes wachten.

In het duin
Aangekomen in het duin liep Varro heerlijk rustig achter zijn voorganger aan. Met een lang teugeltje reden we ontspannen verder. Hij liet steeds vaker een gaatje vallen tussen hem en zijn voorganger en begon zich steeds meer op zijn gemak te voelen. Geen haast meer te vinden bij  Varro!

Enge dingen
Ik denk dat we in totaal 5 treinen zijn gepasseerd, een graafmachine en een man met een ladder. Dan was er nog een vrachtwagen die met een happer grofvuil in zijn container gooide en later was het snerpende geluid van een slijptol te horen. Ook het welbekende ‘ik spring plotseling uit het niets op en blaf’ hondje was aanwezig en de hooglanders zijn we tegengekomen, maar die stonden achter het hek.

Ondanks dat heeft Varro geen stap verkeerd gedaan! Ik had eigenlijk ook niet verwacht dat hij raar zou doen of heftig zou reageren, want we zijn de afgelopen maand al wat gekke obstakels tegen gekomen. Trots op mijn paardje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s