Review: Vantaggio Hoofdstel

Het zoeken naar een goed passend hoofdstel is niet altijd even makkelijk, helemaal niet als je paard een maat cob heeft, maar dan wel een grote maat cob. Daarnaast is een ‘bling bling’ frontriem altijd erg mooi en wilde ik graag een ‘aansnoerneusriem’ zonder lak en niet te duur.

hoofdstel frontriem bling paard

Vantaggio Hoofdstel Animato C

Zo kwam ik terecht bij ‘Vantaggio Hoofdstel Animato C’. Ik had gelezen en gehoord dat deze maat cob groot valt, dat zou perfect zijn voor Varro. Het hoofdstel was in de aanbieding bij Ooteman.nl voor €44.95. Twee dagen nadat ik hem besteld had, kreeg ik hem binnen. Mooi op tijd en niet minder belangrijk: Varro past hem! Het is echt een grote maat cob, want de bakstukken en de neusriem enzovoort zitten bijna op het kleinste gaatje. Toch staat hij erg mooi bij Varro en ben ik erg blij met de mooie ‘bling bling’ frontriem.

Het hoofdstel heb ik even goed in het vet gezet voor gebruik, waardoor hij nu lekker soepel is. Bij wat goedkopere hoofdstellen zoals deze, ben ik altijd bang dat het leer niet lekker soepel is. Zo’n brede neusriem is dan vaak wat stug en sluit niet mooi aan op de neus van het paard, maar deze neusriem is gelukkig wel soepel en sluit mooi aan. Ook is de neusriem zacht onderlegd, wat prettig is voor het paard.

Hoofdstel neusriem frontriem paard

Vantaggio Hoofdstel Animato C

Het enige nadeel vind ik de bijgeleverde springteugels. De lederen tussenstukjes zijn van dik leer wat recht afgesneden is. Dit voelt scherp aan je handen waardoor je blaren krijgt en pijnlijke vingers. Deze leren tussenstukjes hadden wat mij betreft dus wat beter afgewerkt mogen worden. Met handschoenen heb je hier overigens geen last van, dus het is of handschoenen dragen of andere teugels kopen. Verder is het een fijn en soepel hoofdstel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s