Paardrijvakantie in Italië

Afgelopen zomer zijn Harald, Marieke en Margret op paardrijvakantie geweest in Italië. Zij verbleven 8 dagen bij Centro Ippico La Somma, waar ze de mooiste paardenvakantie van hun leven hebben gehad. Ik sprak met Margret over deze belevenis.

Italië paarden uitzicht

De week
‘Deze vakantie stonden er urenlange ritten op het programma. De ene dag was er een dagtocht en de andere dag een halve dagtocht, dat wisselde om de dag. Soms waren er paden tijdens de ritten vol met keien en grind die zo stijl waren dat je naast je paard moest lopen. En als je niet oppaste, gleed je zelf uit. Op de dagen met de halve dagtochten was er ook een springles. We verbleven in appartementen op het terrein. Er was een keuken, een huiskamertje en elke slaapkamer had zijn eigen douche’ vertelt Margret.

De paarden
‘De paarden waren erg leuk en braaf. Ze werden goed verzorgd en ook tijdens de rit was de gids heel zorgzaam voor ze. Met de buitenritten reden we elke dag op hetzelfde paard en voor de springlessen waren er springpaarden beschikbaar’, aldus Margret.

Heuvels italië paard

Bijzonder
‘We waren met 3 man op vakantie, maar we hadden een Italiaanse gids en een vertaler mee tijdens een rit, dus dat was luxe (ook al sprak deze vertaler niet zo goed Engels). Het mooiste van de vakantie was de natuur. Het is een hele bijzondere ervaring om bovenop een berg te rijden met een uitzicht op een dal of naast een afgrond te rijden, hopend dat je paard geen stapje opzij doet. Je komt op plekken waar je met de auto niet komt’, zegt Margret.

Op een gegeven moment zag het paard van Margret iets waardoor het niet verder wilde. Hij begon achteruit te lopen richting de afgrond. De gids heeft hem bij de teugels gepakt en toen liep hij weer mee. ‘Het werd ons niet duidelijk waarom het paard dit opeens deed. We verstonden dat het paard een varken was, maar het leek ons stug dat de gids dat bedoelde want hij was zo goed voor de paarden. Tijdens het eten hoorden we een betere vertaling: het paard had een wild zwijn gezien’

paarden Italië bomen

Het eten
‘Naast het rijden was je vaak aan het eten. We aten met de hele familie aan tafel en soms ook vrienden van de familie. De ene keer zaten we met 8 man aan tafel, de andere keer met 15 man, dat was erg gezellig. Met de halve dagtochten hadden we een 3 gangen lunch en aten we 3 keer per dag warm. Vaak zaten we dan van half 1 tot 2 uur aan tafel. En zelfs met de dagtochten werd er van alles meegebracht in zadeltassen, van koude pasta en gevuld broccolibrood tot verschillende wijnen en espresso. We mochten zelf weten hoelang we wilden eten, behalve toen er onweer op komst was, toen moesten we echt gaan.

De familie had zelf een varken geslacht, waarvan we de hele week aten. De ene dag kregen we bil en de andere dag kregen we bijvoorbeeld een stuk buik. We begonnen ’s avonds rond half 9 met eten en zaten om 11 uur nog aan tafel, want de espresso en de Limoncello kwamen nog op tafel. Daarna gingen we naar bed’ vertelt Margret.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s