Product review: Magic Brush

Als je paard weer eens lekker heeft liggen rollen in de modder en in de poep, dan is het aan jou de taak om hem weer schoon te maken, fijn! Iets dat het vuil makkelijk verwijdert, is dan erg welkom, daarom testte ik de Magic Brush.

Borstels Magic brush

De Magic Brush
De borstel is gemaakt van kunststof en is erg licht. Hij is waterbestendig en je kunt hem in de wasmachine wassen. De ‘haartjes’ van de borstel zijn erg stevig en halen daarom makkelijk vuil weg. Als je paard aan het verharen is, is de borstel ideaal ook. Je kunt alleen de paardenharen niet gemakkelijk uit de borstel halen. De achterkant van de borstel kun je gebruiken als zweetmes. Een setje borstels bestaat uit 3 dezelfde borstels in een andere kleur. De bedoeling hiervan is dat je hygiënisch kunt handelen. Je kunt de paarse borstel bijvoorbeeld gebruiken voor de benen en de roze bijvoorbeeld voor het lichaam van je paard.

Mijn ervaring
In het begin moest ik even wennen aan de borstel, omdat hij door zijn vorm anders vasthoud dan de gemiddelde borstel. Als je er eenmaal aan gewend bent, is hij erg prettig. Varro heeft een deken op, maar zijn buik en zijn benen weet hij extra vies te maken. Voor dat soort plekken is de Magic Brush perfect. Het is niet handig om deze plekken eerst met de rosborstel te doen en daarna met de harde borstel. Je kunt er namelijk slecht bij en het zijn gevoelige plekken. Met de Magic Brush kun je het vuil sneller en makkelijker weghalen dan wanneer je het met de ros- en de harde borstel doet.

De test
Ik heb een set Magic Brush borstels ontvangen om te testen. En wat heb ik nog meer nodig om ze te testen? Precies, een vies paard. Die heb ik gevonden hoor. Zoals je op de foto kunt zien, was het paard van top tot teen bedekt met zand. Helaas was het opgedroogde modder en niet gewoon een paar korreltjes zand. Daarnaast stonden zijn haren alle kanten op doordat hij natgeregend was en weer opgedroogd. Het was nog een behoorlijke klus, ik ben een half uur bezig geweest met poetsen en op de foto zie je het eindresultaat. Ik was eigenlijk nog niet helemaal tevreden, want de benen en zijn hoofd zijn nog erg vies, maar goed, het is en blijft een paard.

voor en na modder paard paint schoon

borstelen schoonmaken paard

Ik vond het makkelijker om het paard schoon te krijgen met de Magic Brush dan met gewone borstels. De Magic Brush is voor mij dus een goede oplossing en werkt prettig. Maar wil je je paard echt schoon of spierwit krijgen, dan zal je toch met water en shampoo aan de gang moeten. Dan is de borstel trouwens ook erg handig!

Een gedachte over “Product review: Magic Brush

  1. Pingback: Winactie Magic Brush | Paard &Passie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s