Max de Appaloosa hengst

Maak kennis met de enige echte mannelijke vent bij ons op stal: Max. Hij staat sinds kort bij ons op stal en is voor het eerst bij zijn mama weg. Er staat hem een carrière te wachten, Max wordt namelijk dekhengst.

Appaloosa veulen

Foto: Carolien Laffeber

It’s Max Time
Zijn officiele naam is: It’s Max Time, maar zijn roepnaam is Max. Hij is 7 maanden oud en is een mini Appaloosa hengst. Zijn vader is Two Spot van de Immetjeshoeve en is goedgekeurd met eerste premie. It’s Moo Time is de moeder van Max. Met de veulenkeuring heeft Max tweede premie gehaald. Als hij drie jaar is, zal hij keuringen gaan lopen en wordt hij dekhengst. Op stal is hij altijd lief en nu nog onderdanig naar de andere paarden. Als hij met een ander paard staat te snuffelen, gaat max altijd kauwen. Dat is een teken van onderdanigheid.

Appaloosa veulen

Foto: Kyra van Hoolwerff

Max is gek op spelen met zijn bal en zo nu en dan rent hij zo hard als ie kan door de paddock en springt zelfs over zijn bal heen. Hij leert nu om een aantal kunstjes te doen. Gisteren heeft ie geleerd om met zijn hoofd te schudden als er naar zijn hoofd gewezen wordt en gezegd ‘shake’. Dit pakt hij goed op!

Mocht je ooit nog een Appaloosa met een super schattig koppie willen fokken, dan kun je contact opnemen met zijn baasje Kyra van Hoolwerff. Je moet helaas wel nog even wachten tot Max gaat dekken.

Appaloosa veulen

Foto: Carolien Laffeber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s