Oefenen met de trailer

Varro is nu bijna 4 maanden van mij. Hij is vaak de rust zelve en hij zou nooit opzettelijk vreemd gedrag vertonen. Maar toch blijft het spannend om met je eerste eigen paard nieuwe dingen te gaan doen, zoals het rijden met de trailer. Toen Varro hierheen kwam, heeft hij een uur in de trailer gestaan en dat ging ook allemaal goed. Toch zijn we afgelopen zaterdag even gaan oefenen met de trailer.

duinrit varro

Ik vind het altijd een beetje een eng idee, een paard in zo’n smal hokje en als er wat gebeurt, sta je midden op de weg en moet je het ook zelf oplossen. Dat vond ik erg spannend. Om van dat gevoel af te komen, denk ik dat je het rijden met je paard in de trailer vaak moet doen. Dan went het vanzelf.

Daarom gingen we afgelopen zaterdag met de trailer naar een vriendin. Het idee was om samen met haar paard en Varro een duinrit te maken. Ze woont 5 minuten stappen van het duin af, ideaal! Varro wilde niet meteen de trailer in, maar met longeerlijntjes ernaast liep hij er zo in. Die tip hadden we gekregen van de vorige eigenaar. Varro stond rustig op de trailer en toen we aankwamen heb ik alvast zijn hoofdstel om gedaan in de trailer. Ik wist namelijk niet hoe hij zou reageren, maar eenmaal uit de trailer was hij erg rustig en stond hij braaf stil.

oefenen trailer

Drie dagen eerder waren we ook in het duin geweest maar toen was Varro zo enthousiast dat hij steeds maar harder wilde. Deze keer was hij een stukje rustiger, wat ik erg prettig vind. Zelfs toen het paard  van mijn vriendin schrok, bokte en weggalopeerde, bleef Varro rustig stappen. Hier hebben we achteraf hard om gelachen.

Toen Varro weer de trailer in moest, deed hij dat braaf en ook nu stond hij weer erg rustig tijdens het rijden. Eenmaal thuis gekomen kreeg hij biks en wortelen. We hebben het toch samen overwonnen! Aanstaande zondag gaan we aan een trec clinic meedoen en gaan we weer met de trailer op stap, maar dan met een ander paard erbij. Ik ben benieuwd hoe dat gaat!

duinrit buitenrit kwpn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s