Trec-PTV training

Vorige week zondag gingen Ruth en ik met de paarden naar de Trec-PTV training in Heiloo. Ik had weleens met mijn vorige bijrijdpaard meegedaan aan een trec les, maar nog nooit met Varro en ook niet zo uitgebreid als deze training. Varro vond het in ieder geval heel erg leuk!

paard boomstam springen

Op naar de trec
Beide paarden liep braaf de trailer op. Roxanne (het paard van Ruth) wil niet altijd meteen de trailer in, maar omdat ze verliefd is op Varro en hij al in de trailer stond, hoefde ze niet lang te twijfelen. Ze wilde toch wel graag naast die mooie man staan!

paarden in trailer hooinet

Eenmaal aangekomen op het terrein, gingen we een rondje lopen met de paarden. We liepen naar de bak, waar een afsprong bleek te zijn. De eerste indruk die we kregen, was van paarden die onwijs druk aan het doen waren omdat ze niet 40 centimeter naar beneden wilden springen. Daarbij zagen we een aantal boomstammen, waarvan we niet wisten dat die er zouden zijn en we zeiden tegen elkaar: ‘waar zijn we beland?!’.

Opgezadeld en wel liepen we naar de inrijbak waar al fanatiek gedraafd en gegaloppeerd werd, waarop Varro vond dat ie even moest laten merken dat hij ook aanwezig was. Dus ging hij als een duur dressuurpaard de passage dansen om mij heen. Daar sta je dan als nietig mensje, rustig krijg je hem toch niet. Maar het was wel een immens mooie passage om te zien zeg! Toen ik er eenmaal op zat, was hij weer rustig en kon het ‘echte’ werk beginnen.

Het parcours
Het parcours bestond uit 10 hindernissen. Binnen waren er 4 stokken waar je onderdoor moest rijden, een brug, een sprong met riet/takken, een hek dat je moet openen en dicht doen zonder het los te laten en het labyrint. Buiten was de afsprong, een dubbelsprong van kleine boomstammetjes, een slalom waar je zo snel mogelijk tussendoor moest, een waterbak en een wat grotere boomstam.trec springen paard

Varro deed bijna alles erg braaf. Het springen vond hij helemaal geweldig. Met zijn oortjes naar voren rende hij het liefste zo snel mogelijk op de hindernis af, waardoor ik ook een smile op m’n gezicht kreeg. De afsprong vond ik erg spannend, maar ik wist dat Varro dat al vaker had gedaan. Nu ik nog. Voor mijn gevoel sprong ik de eerste keer met mijn ogen dicht en vertrouwde volledig op Varro. Maar eigenlijk was het helemaal niet eng.

Het rijden onder de 4 stokken door moet zo snel mogelijk en de stokken moeten uiteraard blijven liggen. Je paard moet zijn hoofd omlaag doen en jij moet naast de hals van je paard gaan hangen en toch naar voren blijven kijken. Wat geen ideale houding is, waardoor ik mijn nek verrekte. Maar het was wel heel leuk om te doen. Ook de brug deed Varro voorbeeldig. Even snuffelen en alsof het niks was, stapte hij er zo overheen.

staanders stokken paardbrug paard

Het hek dat ik open moest maken, vond Varro maar gek. Hij wilde er niet dichtbij staan en als hij dat stond, wilde hij graag weer weg. Daar hebben we maar even vals gespeeld en het hek losgelaten tijden het open en dicht doen. Het labyrint ging redelijk goed. De eerste bocht rechtsom ging prima alleen de bocht linksom lukte keer op keer net niet zonder een voet buiten de balk te zetten.

hek openen te paard

De waterbak was zo gegraven dat je van het zand meteen redelijk diep in het water stapte. Dat vond Varro maar niets. De zijkant liep lekker egaal af naar het diepere gedeelte dus dat wilde hij wel proberen. Hij heeft dus wel een aantal keer door de waterbak gelopen, maar niet van harte. Één keer heeft Varro de hele waterbak gelopen (vanaf de achterkant). Trots op m’n paardje! In draf wilde hij er wel van de voorkant in, maar dat mag officieel niet.

trec waterbak

Als Varro en Roxanne even bij elkaar vandaan waren geweest voor een oefening, werd Varro warm onthaald met een liefdeshinnik van Roxanne. Voor Varro dus een leuke dag, en voor mij ook!

2 paarden ruiters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s