Sport naast het paardrijden

Zo’n vijf dagen in de week rijd ik paard. Ik merk dat ik niet soepel word van het paardrijden. Vaak voelen mijn bovenbenen en mijn kuitspieren erg stug aan na het rijden. Ik doe ook Zumba en naar mijn idee maakt de combinatie van paardrijden en een andere sport het paardrijden makkelijker en soepeler.

zumba paardrijden

Paardrijden gaat het beste als ik al een beetje ben opgewarmd door bijvoorbeeld te fietsen naar stal en voor het goede even rek- en strekoefeningen doe. Dit rekken en strekken doe ik eigenlijk nooit, maar als ik het doe, voel ik wel verschil. Probeer het maar eens! Als je dressuur rijdt, zit je steeds in dezelfde houding en span je je spieren zo nu en dan aan, maar je beweegt niet veel. Hierdoor kunnen je spieren stug aan voelen aan het eind van de rit. Als je voor en na het rijden rekt en strekt, blijven je spieren soepeler.

Je pakt met paardrijden vaak dezelfde spieren aan en die train je door ze aan te spannen en ontspannen. Ik doe één keer in de week Zumba bij de sportschool. Tijdens deze dans train je weer andere spieren dan bij paardrijden en je beweegt veel. Het gaat er bij deze dans om dat je lekker beweegt en plezier hebt. De nadruk ligt op het bewegen van je heupen bijvoorbeeld tijdens de salsa. Na dit uurtje Zumba voel ik me weer helemaal soepel en de dagen daarna nog steeds. Het paardrijden gaat dan natuurlijk fijner dan wanneer je stijve spieren hebt.

Paardrijden is echt een sport als je er fanatiek mee bezig bent (wat helaas niet iedereen wil begrijpen, haha). Ik doe Zumba omdat ik het leuk vind. Ik merk dat ik er soepel van word en ik krijg een betere balans. Dat is echt een voordeel met paardrijden. Ik raad daarom zeker aan om naast paardrijden een andere sport te doen, niet omdat paardrijden geen sport is, maar om beter te kunnen paardrijden.

Heb je geen tijd voor een andere sport? Dan neem je toch gewoon een tienrittenkaart bij de sportschool, vaak zijn er leuke groepslessen waar je aan mee kunt doen. Het maakt dan helemaal niet uit als je een paar keer niet gaat!

Wat denken jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s