Tip: De rits van je laars schoonmaken

Voordat ik mijn Ariat laarzen had, heb ik in een korte tijd twee paar rijlaarzen versleten van verschillende merken. De ritsen ging na enkele maanden al kapot. Dit had twee oorzaken. Het waren wat goedkopere laarzen van minder goede kwaliteit en ik maakte de rits niet schoon. De ritsen van mijn huidige laarzen maak ik zo nu en dan even schoon en ze doen het inmiddels al drie jaar!

rits paardijlaarzen laarzen schoonmaken ritsen

Wanneer er vuil tussen een rits komt, gaat deze zwaarder lopen. De stiksels kunnen los laten of de rits gaat kapot. Dit wil je natuurlijk niet, dus is het schoonmaken geblazen. Ik gebruik altijd een oude tandenborstel. De haartjes zijn hard genoeg om vuil te verwijderen, ze passen tussen de rits en je kunt heel precies te werk gaan omdat de haartjes zo kort zijn.

Elke week even je ritsen schoonmaken, doet wonderen, maar het is helemaal perfect om elke keer als je gereden hebt de tandenborstel uit de kast te pakken. Eerlijk gezegd ben ik niet iemand die dit elke dag doet, maar het is eigenlijk zo gepiept. Als je ritsen eenmaal schoon zijn, kun je ze nog even inspuiten met siliconenspray. Hierdoor gaat de rits weer soepel lopen. Heb je dit niet in huis? Dan kun je een kaars langs je ritsen halen en ze zippen weer als nieuw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s