Een schroef in de hoef

Afgelopen week sloeg de schrik toe, Face was namelijk met zijn hoef in een schroef gestapt. De schroef stond recht in zijn straal en stak eruit. Toen er een poging werd gedaan om de schroef eruit te halen, begon Face te slaan met zijn been. Om te voorkomen dat iemand een trap zou krijgen, werd uit voorzorg de dierenarts gebeld.

schroef in straal hoef

Toen de dierenarts was aangekomen, nam hij een kijkje. Je kon de schroef zien zitten, want Face stond met zijn hoef op rust. Face werd verdoofd, maar omdat dit geen pijnstiller is, kreeg hij ook een praam om zijn neus. De dierenarts kon nu rustig de schroef uit de straal draaien. Hij heeft zo’n twee centimeter diep gezeten. De dierenarts sneed het gaatje in de straal wat meer open, zodat het vuil eruit kon en om te zien of de schroef het levende gedeelte van de hoef heeft geraakt. Dit was ook het geval. Er kwam een klein beetje bloed uit. De voet moest elke dag een paar keer 10 minuten in soda staan. Er werd overwogen om Face een antibiotica spuit te geven, maar het paardenlichaam kan zelf al veel oplossen. Hier is dus niet voor gekozen. Als het been de volgende dag dik was en hij er kreupel op liep, dan moest meteen de dierenarts gebeld worden voor een antibiotica injectie.

Face liep gelukkig niet kreupel de volgende dag en hij maakt het nu, een aantal dagen later, goed. Gelukkig is het goed afgelopen!

2 gedachtes over “Een schroef in de hoef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s