Paarden bucketlist

Een bucketlist is een lijst met doelen die je wilt halen in je leven. Wij paardengekken kunnen heel goed dagdromen over wat we allemaal zouden willen doen met paarden. Of het allemaal haalbaar en uitvoerbaar is, dat is het tweede. Hier is mijn paarden bucketlist:

paarden bucketlist pony ruiter to do lijst

Een bont veulen fokken
Ik ben gek op bonte paarden. Ik weet niet waarom, maar het heeft iets speciaals. Al die verschillende vormen en kleuren. Ik vind het prachtig om te zien. Het is weer eens wat anders dan een egale tint. Het liefst zou ik een bont paard fokken met een luxe bouw die relaxed is in zijn koppie. Maar dan moet ik uiteraard wel eerst een merrie hebben om mee te fokken, haha.

bont paard pony

 

Werken op een guestranch in Amerika
Bij dit idee krijg ik een soort western sfeertje in mijn hoofd. Het lijkt me geweldig om ritten te begeleiden door de heuvels en over de open vlaktes, net als in de film.

Een uur lang gratis shoppen bij een grote ruitersportzaak
Als dat zou gebeuren, dan ben ik echt in heaven. Er zijn zoveel artikelen die ik dan zou pakken: een westernhoofdstel (gewoon omdat het kan), zadeldekjes, anatomisch gevormde singel, bling bling frontriemen, uitrijdeken, reflectieartikelen voor in het donker, een cap, jodhpurs en mooie spullen voor op wedstrijd. Een extra deken en halster is nooit weg en last but not least: Horslyx likstenen want die vind Varro zo lekker. Dan kunnen we voorlopig weer even voort. 😉

Een springwedstrijd rijden
Als ik zit te mokken over iets dat niet lukt tijdens het rijden, dan zegt mijn vriend: ‘dan ga je toch gewoon springen’. Natuurlijk moet het paard eerst dressuurmatig voor elkaar zijn voordat je netjes een parcours kunt rijden. We hebben elke week spring- en dressuurles dus dat komt ook wel goed. Varro en ik vinden springen leuk, so let’s give it a try! Ik ga me inschrijven voor een BB parcours.

springen paard hindernis

Ik ben benieuwd naar jullie bucketlist! Misschien helpen jullie mij aan een nieuwe droom, haha.

3 gedachtes over “Paarden bucketlist

  1. Geweldige post. Ik heb altijd het gevoel dat ik de enige (recreatie) ruiter ben met vele dromen en doelen voor mijn paard. Wat leuk om te lezen dat er ook nog anderen zijn die hier bewust mee bezig zijn.

    Ik blog ook over paarden dromen en vooral hoe je er voor kunt zorgen dat ze uit gaan komen. https://hippologic.wordpress.com/2015/01/26/10-steps-to-your-dream-horse/

    Mijn droom is om mijn paard Kyra, dat in het wild geboren is in Nederland, als demo clicker paard hier in Canada te gebruiken. Mijn doelen zijn hogeschool dressuur aan de lange teugel en onder het zadel, trail riding en ik heb ook vrijheidsdressuur doelen. IK heb ze heel specifiek uitgeschreven hoor.

    Afgelopen weken heb ik hard aan het trailerladen gewerkt en komend weekend neem ik mijn paard mee naar het bos hier in de buurt. Dat is zo’n gaaf stuk oerbos met herten, wasberen en coyotes. Gelukkig zitten hier in de buurt (Vancouver area) geen beren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s