Diy: maak een taart voor je paard

Hebben jij en je paard of pony iets te vieren? Is hij jarig, zijn jullie nu een jaar lang maatjes of wil je hem gewoon even lekker verwennen? Maak dan eens een heerlijke taart voor je paard! Want wie houd daar niet van? Het is niet veel werk en hij zal er heerlijk van smullen.

taart voor paard wortels appel biks muesli

Wat heb je allemaal nodig:

  • Een springvorm
  • ¼ Biks + ¼ muesli (ligt aan de grootte van de springvorm)
  • Water
  • 2 grote wortels en een appel

ingrediënten paardentaart taart voor paard

We beginnen met de bodem. Deze maken we met de muesli en biks. Doe de biks en de muesli in de springvorm en doe er wat water bij. Het is de bedoeling dat deze bodem een soort koek wordt. Duw het daarom even aan met je handen of met je biksschep (dat scheelt vieze handen haha). Het eten neemt het water op en gaat uitzetten. Duw daarom na 10 minuten nog een keer de muesli en biks aan.

paarden taart maken

De bodem moet nu drogen. Voor het goede kun je hem een halve tot een hele dag laten staan, maar je kunt natuurlijk ook uitgebreid je paard poetsen, rijden en bijvoorbeeld je tuig even schoonmaken. Als je daarmee klaar bent, is het bij mij vaak al zo’n 2 uur later.

Dan is het tijd om de taart leuk te versieren. Ik heb 2 grote wortels en één appel in stukken gesneden. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken zoals banaan, peer, mandarijn maar ook appelmoes is leuk om de taart mee in te smeren. Snij de stukken niet te klein, want hierin kan je paard zich verslikken. Dan is het een kwestie van de taart mooi maken en hem aan je paard te geven. In totaal ben ik ongeveer 10 minuten bezig geweest met de taart.

paard eet paardentaart

Varro verwelkomt je altijd met een zacht gehinnik, maar toen hij de taart zag, was dat geluid luider dan normaal. Hij dacht zeker: ‘Jaaa, taaart!’. Hij vond het heerlijk en smakte erbij. Dit viel mij overigens pas op toen ik een telefoontje had gepleegd. Dus eehh sorry voor dat rare gesmak op de achtergrond, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s