Interview: Ellen Dabo van Dabo’s Design

Dabo’s Design is een webshop met handige artikelen voor jou en je paard, maar ook voor je hond. Denk bijvoorbeeld aan een fleshouder voor aan je zadel (waar ik erg blij mee ben!) of een zadeltas. Ellen maakt deze producten allemaal zelf en ik had de eer om aan dit geniale brein een aantal vragen te stellen.

zadeltas kleur

Zadeltassen

Wie heeft jou leren werken met de naaimachine?
Toen ik klein was, ging ik met mijn moeder mee naar naaicursus. Jaren later heb ik leren naaien op een elektrische machine bij een vriendin. Ik wilde graag een broek voor mezelf maken, maar ik kwam in de knoei met het patroon. Deze vriendin heeft me veel geleerd!

Is naaien een grote hobby van je?
Ja, nu wel! Het is een uit de hand gelopen hobby inmiddels. Al die positieve reacties die ik krijg, zorgen ervoor dat ik het leuk blijf vinden!

Wat bracht jou op het idee om zelf producten te maken voor paardrijden en voor honden?

  • Omdat ik zelf graag buitenreed (en rij), dacht ik dat het wel handig zou zijn om een zadeltasje mee te nemen en dat ik die misschien zelf kon maken… Zo bedacht ik de bananentas en daarmee is het allemaal begonnen.
  • De producten voor honden was niet mijn eigen idee. Ik heb niet eens een hond! (wel een kat…) Mijn eerste hondenjas heb ik voor een Bouvier van mijn beste vriendin gemaakt. Het dier was al heel oud en had het in de winter koud! Het was leuk om te maken en dankzij mond tot mond reclame werden ook dat er steeds meer.

Wat bracht je op het idee om de webshop te starten?
Ik heb zoveel verschillende producten. Ik zou niet weten hoe ik die beter zou kunnen tonen/verkopen dan in een webshop!

fleshouder paardrijden

Fleshouder

Hoe kom je aan alle verschillende ideeën voor producten? Kun je een voorbeeld geven?
Even terug naar de banaan. Toen hij klaar was, heb ik hem op Bokt.nl getoond. Wat vonden de Bokkers ervan..? Ik kreeg zoveel leuke reacties en daarbij de vraag of ik hem ook voor anderen kon maken. Nou eh… ja waarom niet!? Andere producten heb ik in eerste instantie gemaakt naar het idee van een klant. Ik krijg bijvoorbeeld de vraag: ‘kun je iets maken waarmee ik makkelijk het been van mijn paard kan koelen?’ Dan ga ik daar over nadenken, en Voilà, de coolpackhoes is ‘geboren’.

Test je eerst elk nieuw product zelf uit voordat je het gaat verkopen?
De meeste test ik zelf uit, maar als ik iets speciaals maak voor iemand dan test de klant het uit. Wanneer de klant enthousiast is en het is een leuk product, dan neem ik het op in mijn assortiment. Zo ging het onder andere met het telefoonhoesje en de staartzak.

Is Dabo’s Design inmiddels je baan geworden?
Ja, het is nu mijn ‘werk’. Het is geen full-time baan hoor, maar ik verdien er (vooral zomers) een leuk extraatje mee.

Heb je tips voor mensen die ook zelf spulletjes naaien?
Paarden zijn natuurlijk levende wezens, als je voor hun iets maakt, of iets wat je gebruikt op of om je paard, zorg er altijd voor dat het veilig is!

Wat voor soort stof raad je aan of juist af om mee te werken, waarom?
Dat is heel verschillend! Een staartzak maak ik van een hele andere stof dan bv een zadelhoes, of een zadeltas! Ik werk veel met fleece (voor o.a. zadelhoezen en men/longeer onderleggers) maar ook met badstof, katoen, en mijn favoriete stof: ‘fatboy’ nylon. Elke stof heeft zijn kwaliteiten. Een afrader heb ik dus niet… Kijk, je moet geen zadeltassen willen maken van fleece, dat raad ik dan wel af haha

Ellen dabo dabo's design paard blauw outfit zadeltas

Ellen

Klik hier om naar de webshop te gaan van Dabo’s Design.

Klik hier om de fleshouder product review te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s