Springen met neckrope

Je hebt in ‘Rijden met neckrope‘ kunnen lezen over mijn eerste keer rijden met neckrope. De tweede keer ging ook erg goed en we hebben zelfs een sprongetje gemaakt!

  springen neckrope kwpn

We zijn op Horse Event geweest, daar doen ze de meest gave oefeningen met paarden. Stiekem wil ik dat ook kunnen, dus hebben we de neckrope er weer bij gepakt voor de tweede keer. Dit keer wel met zadel omdat ik dan toch wat steviger zit en wat meer durf.

Het was druk in de bak, maar het was mooi weer en Varro voelde fijn aan. Naast stappen en draven hebben we dit keer ook gegaloppeerd. Dat ging allemaal goed net als de overgangen terug en het afwenden. De overgang naar het halt houden op mijn zit, is nog steeds moeilijk. Maar hier wordt aan gewerkt! Ik merk dat het halthouden met Barebackpad beter gaat dan met zadel. Ik denk dat Varro dan beter voelt wat ik met mijn zit doe.

Het leek me gaaf om, net als Alycia Burton, te kunnen springen met neckrope en uiteindelijk ook zonder zadel. En zo werd er een sprongetje gebouwd. Het was een laag kruisje die we makkelijk konden springen. Varro weigert nooit (bij de hoogtes die ik spring met hem) en we hebben elke week springles. ‘What could go wrong’? Helemaal niks! Varro was super braaf en deed gewoon zijn ding. We begonnen met de eerste sprong vanuit draf, maar dat ging zo rustig dat ik het ook vanuit galop durfde. We hebben daarna nog 2 keer gesprongen vanuit de galop. Ook de afstand inschatten voor de sprong ging ons redelijk goed af. Ik vond het super gaaf om te doen!

Het voordeel van Varro is dat hij niet zo ‘heet’ wordt van een enkel sprongetje. Hij laat zich erg makkelijk sturen. In mijn droomwereld zie ik ons dit nog wel uitbreiden. In gedachten zie ik hoe ik Varro zijn hoofdstel af doe, terwijl ik op zijn rug zit en dat we vervolgens vrolijk verder rijden. Net als in de shows, haha. Wie weet rijden we nog eens met neckrope op een grasveld en springen we wat hoger met neckrope! Maar voorlopig houd ik het nog even bij het rijden in de bak met neckrope. No pressure!

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s