Darmklachten part 2: het belang van een goede doorbloeding

Vorig jaar kreeg Varro pijn in zijn buik. Veel niet-paardenmensen stelden mij de vraag; ‘hoe weet je dat, heeft hij dat vertelt?’. Nou, als ik zijn flanken poetste of hierbij in de buurt kwam met mijn borstel, trok hij zijn been op als waarschuwing om te trappen. Dit gedrag vertoonde hij anders nooit en Varro is absoluut geen gemeen paard. In het artikel ‘Varro naar de kliniek‘ heb je kunnen lezen over de onderzoeken in de kliniek en het advies van de kliniek. Het is uiteindelijk overgegaan en je leest hier hoe!


In de kliniek is gebleken dat Varro een trage darmpassage had. De dikke darm was iets verschoven en zat vol met voedsel. Ook was er wat zand aanwezig in de darmen. Varro kreeg speciaal voer om de darmwerking te stimuleren: Motility. Hij kreeg ook paraffine om het zand uit zijn darmen te verwijderen. Varro zuigt lucht tijdens het eten van voer dat anders is dan hooi. Hij kreeg een luchtzuigband om tijdens het eten van dit voer. Luchtzuigen vertraagt namelijk de darmpassage. De klachten werden wel wat minder na 2/3 maanden, maar het ging niet over.

Osteopathie
Naast de darmklachten, was de rug van Varro ook wat gevoelig. Tijdens het rijden probeerde hij bepaalde oefeningen te vermijden door zijn lichaam in allerlei bochten te wringen. Ik besloot daarom osteopaat Linda Cruyff te laten komen. Er zaten een aantal blokkades in zijn rug die te maken konden hebben met de darmproblemen. Door de wervels even te bewegen (wervelmanipulatie), krijgen de hersenen het signaal weer door om de spieren rondom de wervels te ontspannen. De spieren waren dan ook erg snel weer ontspannen. De doorbloeding komt hierdoor weer op gang en dus ook de doorbloeding naar de darmen. Varro reageerde erg goed op de blinde darm behandeling. Linda legde haar ene hand naast de flank en de andere hand meer naar het midden aan de onderkant van zijn buik. Zijn oogleden werden zwaar en zijn hoofd zakte rustig naar beneden.

De darmklachten van Varro werden na de behandeling direct minder en het ging vervolgens helemaal over. Deze behandeling heeft voor Varro dus een groot effect gehad op zijn herstel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s