Werkvakantie in Portugal

In de maand november werk ik op een stal in Portugal; Tiffany’s riding centre. We leven off the grid wat betekent dat je geen elektriciteit hebt en geen stromend water. Ik werk in ruil voor kost en inwoning. Momenteel werk ik samen met 4 andere vrijwilligers.

Huis Portugal eco

Het huisje waar de vrijwilligers slapen en koken

Het werk
We werken 6 dagen per week van half 9 tot half 2. Daarnaast voeren we de paarden in shifts 3x per week ’s avonds. Aangezien het erg rustig is met toeristen voor ritten in november, waren de werkzaamheden deze week erg divers. We beginnen de dag met voeren en het water geven van de paarden en de 2 varkens.

Er moet 1 stal worden uitgemest waar een KWPN-merrie en haar veulen overnachten. De andere paarden slapen buiten.
Veulen en moeder

Ritten
Als er ritten gepland zijn, halen we de paarden en maken we ze klaar voor de ritten. Als er geen ritten gepland zijn, is er tijd om paarden of pony’s te trainen in de bak of in de bergen. Ik heb nu 5 ritten gemaakt en we krijgen vaak jonge pony’s mee die heel braaf zijn en heel koel in hun hoofd. De pony’s moeten braaf genoeg worden om toeristen mee te nemen op een buitenrit. Ik heb nu 1 keer een rit gemaakt met een pony naast mijn pony aan een leadrope. Dat was erg gaaf want ik heb dat nooit eerder gedaan. Het was ook lastig want de pony waar ik op reed wilde graag doorlopen en de pony aan de leadrope deed het liever rustig aan. Het werk hier voelt helemaal niet als werk omdat het zo fijn is om met de paarden bezig te zijn. Toch kan het best zwaar zijn om met kruiwagens te sjouwen en hooibalen te tillen. Maar goed ik voel me al erg fit na een week!

Buitenrit ride Outlook portugal

Overig werk
Naast boven genoemd werk zijn er ook andere werkzaamheden zoals het schoonmaken van zadels en hoofdstellen en meelopen en rennen met beginnende ruiters (Ik word nog eens fit hier). Op zaterdag is er ponyclub en dan komt er een hele groep met kinderen om de pony’s te verzorgen en te rijden. Met sommigen van hen lopen we mee en ik moest bijvoorbeeld uitleggen hoe ze een pony moeten opzadelen en afzadelen.

Daarnaast moet er ook hout worden gehakt om vuur te kunnen maken bij het huisje waar we ‘wonen’. Dat vind ik erg leuk om te doen. Het is zwaar werk, maar het geeft zo’n goed gevoel als je het blok met hout door midden hebt gehakt! We moeten ook het een en ander in de groentetuin doen en alles schoon houden.

Vrije tijd
Na half 2 zijn we vrij en gaan we vaak met de vrijwilligers lunchen maar je kan doen wat je wil. Vaak maken we een vuurtje om op te koken, halen water uit de put, koken water om mee te douchen in de open lucht of om je kleren te wassen op de ouderwetse manier: met een scrubbord. Voor WiFi moeten we naar een café in Almadena waar ze ook lekkere beefana serveren: varkensvlees op een broodje.

Vuur Fire off the grid

De stal bevind zich in Almadena. Dit is een klein dorpje in de buurt van Lagos. Op zaterdag zijn we met de vrijwilligers uitgegaan in Sagres. Dit is een plaats waar veel mensen heen gaan om te surfen. Er speelde een live band in een café en het was erg gezellig!
Op een vrije middag heb ik samen met een andere vrijwilliger de fiets gepakt en zijn we naar het dorpje Luz gefietst om naar het strand te gaan. De klif langs het strand ziet er prachtig uit. Het is lastig te beschrijven hoe mooi het is hier. Luz is er een restaurant: Fortalueza da Luz en het eten daar is geweldig!

Woensdag is mijn vrije dag en ben ik naar Lagos gegaan. Vanaf hier organiseren ze kanotrips naar de grotten. Met de boot gingen we naar de grotten en daar stapten we in de kano’s. Met de kano’s konden we ook in de grotten. Dat was super gaaf om te zien.

Grotten en klif bij Lagos

Een gedachte over “Werkvakantie in Portugal

  1. Pingback: Werkvakantie in Portugal week 2 | Paard &Passie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s