Werkvakantie in Portugal week 2

In de maand november werk ik op een stal in Portugal; Tiffany’s riding centre. We leven off the grid wat betekent dat je geen elektriciteit hebt en geen stromend water. Ik werk in ruil voor kost en inwoning. In week 1 heb je kunnen lezen over mijn eerste week hier. Inmiddels heb ik er alweer 2 weken op zitten. Momenteel werk ik samen met 3 andere vrijwillers en volgende week komt er een nieuw meisje bij.

Ride out buitenrit portugal

Deze week had ik mijn eerste rit met klanten. Je kan hier bijna niet verdwalen. We rijden namelijk over twee bergen en niet in een bos. Er staan 2 hoge telefoonmasten dichtbij de stal die je vaak kan zien dus dan weet je welke richting je op moet.

Activiteiten
Zaterdag is ponyclubdag. Ik moest meelopen met de pony’s tijdens het rijden en daarna spullen invetten met de kinderen. ’s Avonds gingen we weer eten bij Fortaleza in Luz. Het personeel herkent ons al omdat we dol zijn op de chocolademousse en de chocoladetaart. Daarna hebben we wat gedronken in een Engelse pub.

Uitzicht Luz

Op zondag waren we heel vroeg klaar met de klusjes en konden we vroeg beginnen met het voeren van de lunch. Om 12 uur lagen we al met alle vrijwilligers op het strand van Burgau. Het weer was prachtig deze week!

Beach strand Burgau

2 paarden van de groep die ik voer liepen niet goed op maandag. Er moet ’s nachts iets gebeurd zijn want het touw van de voerbak was ook kapot. Ze liepen behoorlijk slecht maar inmiddels gaat het weer stukken beter met ze. We hebben wat hekken gerepareerd (wat niks te maken heeft met het voorval van de paarden) en met pony’s met kinderen erop gewandeld. Het was een perfecte dag om naar het zwembad te gaan hier op het terrein. Daarna heb ik met 2 andere vrijwilligers een ritje gemaakt. Ik reed op Zuccini een vlotte Lusitano merrie. We reden naar de top van een berg voor een fantastisch uitzicht. Tijdens het bergopwaarts rijden voel je het paard echt werken. Dat voelt zo gaaf!

Paard horse Portugal buitenrit

Buitenrit portugal

Soms hebben we na het werk helemaal geen energie meer. Dinsdag heb ik veel hooibalen moeten sjouwen. Dus dit was zo’n dag dat ik helemaal kapot was. Voor Sarah zat haar werkperiode er alweer op. Deze dag is zij weggegaan. Wat erg jammer is! Ook zij heeft heeft op haar blog geschreven over haar verblijf hier: Wardy Goes west.
Woensdag is mijn vrije dag dus kon ik lekker bijkomen van dinsdag. We ontbijten eigenlijk altijd met alle vrijwilligers. We eten veel havermoutpap in de ochtend omdat dat goed vult. Iedereen heeft namelijk altijd veel trek na het werk. Deze dag ben ik naar Lagos gegaan om wat souvenirtjes te kopen en door de stad te wandelen. Helaas waait het in Lagos harder dan in Almadena dus het was te koud om naar het strand te gaan.

Haven Lagos

Na het voeren van het ontbijt van de paarden op donderdag hebben we wat tuig schoongemaakt terwijl we keken naar een paard dat getraind werd in de bak. Daarna mochten we 2 andere paarden rijden. Ik mocht weer op het grote dressuurpaard Megan. Zij vindt het lastig om te buigen naar rechts. Maar na een half uurtje van voltes en wijken enz werd ze wat soepeler in haar lichaam en begon ze echt te werken. Dat voelde erg prettig. Ook heb ik hout gehakt deze dag. Daarna hebben we wat onkruid gewied in de groentetuin en na een hele uitgebreide lunch was het tijd voor een zwembadmiddag!!

Hout hakken

Op vrijdag was er tijd om de pony’s beweging te geven. Ik reed voor de tweede keer op Toscha. Ze is erg kalm, braaf en net wat groter dan de meeste pony’s. Een hele fijne pony om mee te rijden!

Buitenrit vrijwilligers

Volgende week kunnen jullie lezen over mijn derde week hier!

Tot slot nog een laatste foto van een chillend hondje, omdat deze gewoon zo leuk is!

Hond liggend in de zon

2 gedachtes over “Werkvakantie in Portugal week 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s