Werkvakantie in Portugal week 3

In week 3 van mijn verblijf in Portugal en het werken op een stal heb ik 7 keer paard gereden. Dit was voornamelijk het trainen van paarden en pony’s in de bak maar ook op buitenrit. In het weekend zijn we ondergedompeld in het gezelschap van locale mensen.

Vrijwilligers stal workaway buitenrit rideout portugal

Op zaterdag was er, zoals elke week, de ponyclub. Tussen alle drukte van de kinderen door heb ik de jonge pony Pipoca getraind in de bak. Zij is erg werkwillig en wil heel graag lopen en werken. Wij rijden haar zodat ze een geschikte kinderpony kan worden en een pony die voorop kan lopen tijdens buitenritten. ’s Avonds gingen we wat eten en stappen in Lagos. We gingen naar de kermis en een markt waar we het meest heerlijke warme chorizo broodje aten. Om vervolgens naar een fado-avond met tapas te gaan. Fado zijn Portugese klaagliederen. Er waren 10 locale zangers en zangeressen die optraden en allemaal geweldig zongen. De hele zaal zat vol met oudere Portugese mensen. Iedereen kende elkaar én de liedjes dus iedereen zong bepaalde delen mee! Daar zaten wij dan haha. Dat voelde een beetje ongemakkelijk want we zaten helemaal vooraan, maar de sfeer was geweldig! Daarna hebben we nog een leuke tijd gehad in de kroeg.

Fado Lagos

Iedereen voelde zich op zondag een beetje brak. Maar op zondag hoeven we vaak niet veel te doen. Tiffany nam ons mee naar een carbootsale (vlooienmarkt). Soms vind je hier erg leuke spullen wat helaas niet allemaal in je koffer past. Deze dag kwam er ook een leuke nieuwe vrijwilligster. Toen zij was gearriveerd gingen we naar een verjaardag van een vriend van Tiffany waar we lunch en avondeten met hen aten. Als avondeten hadden we krab en garnalen wat erg lekker was klaargemaakt. We hielpen met het vlees uit de benen van de krab te halen. Terwijl iedereen alleen maar Portugees sprak waarvan ik niks versta. Toch was het erg gezellig! Het was een weekend vol met locals.

Maandag hebben we takken van bomen afgeknipt en gezaagd op de route waar we vaak rijden. Na deze ochtend waren we allemaal moe. Toch konden we wat energie vinden om een rit te maken met de vrijwilligers. Het was een fijne rit alleen was één pony in galop erg blij en gaf een bok. Laat dit nou net de pony zijn met een beginnende ruiter op zijn rug.. Helaas viel hij eraf. De jongen moest naar het ziekenhuis om zijn oor te laten hechten.

Track route Almadena

Op dinsdag mocht ik een rit maken met een klant. Het was een leuke rit met een vriendelijke dame die goed Engels sprak met prachtig mooi weer. Het was de eerste keer dat ik deze route reed als gids en de tweede keer als gids met een klant, maar het ging erg goed! Ik moest op de pony waar de jongen vanaf was gevallen maar dit keer was hij erg braaf dus het was een geweldige ochtend. Terwijl ik dacht dat het niet beter kon, hadden de kippen wat eieren gelegd en dus konden we pannenkoeken bakken. Hmm wat was dat genieten in het zonnetje!

Pannenkoeken vuur eco living

Op mijn vrije woensdag heb ik een klifwandeling gemaakt in Sagres. Er is een vuurtoren genaamd Saint Vincent’s Cape. Ze noemen dit ook wel het eind van de wereld omdat dit het meest zuid-westerlijke punt van Europa is. De klifs waren erg mooi om te zien en ik kon goed oefenen met fotograferen!

Sagres einde van de wereld Europe

Donderdag heb ik op Megan het grote dressuurpaard gereden tijdens werktijd. Elke keer dat ik haar rij, voelt ze een stukje beter. Ze voelt dan wat soepeler in haar lichaam. Ook oefeningen als schouderbinnenwaards en travers gaan elke keer een stukje beter. In mijn vrije tijd heb ik op Zoofila gereden. Zij is 100% Lusitano. Ik heb haar 1 keer gereden op een buitenrit en zij is precies goed voorwaarts, heel zacht in de mond en zij laat je heel fijn zitten in draf. Het rijden met haar in de bak was dan ook even genieten. Zoofila is mijn favoriet!

Lusitano horse paard

Op vrijdag hebben we wat paarden en pony’s naar binnen gehaald en een rit op weg geholpen. Daarna ging ik met Deborah (de zus van Tiffany) pony’s trainen. Ze krijgen nu namelijk minder beweging omdat er weinig toeristen zijn die een rit boeken. De eerste rit bevatte veel galop bergopwaarts met Toscha. Daar werd ze enthousiast van. Normaal gesproken is ze wat trager dus dit was goed om haar wat vlotter te maken. De tweede rit reed ik op Tequila (de pony met de crème kleur) met Xecan aan een leadrope. Dit was een rustiger ritje maar ook met draf en galop. Gelukkig luisterde Xecan goed, anders word je bijna van je paard afgetrokken als hij niet in galop wil haha. Ook vandaag heb ik weer erg genoten!

Ride out with lead horse leadrope

Nog 1 week te gaan! 
Aan de ene kant kijk ik uit om weer naar huis te gaan want het wordt hier nu wat kouder. Het buiten douchen is niet echt een pretje als het erg waait. Maar ook ’s nachts wordt het erg koud in onze slaapkamer. Nu het wat kouder en regenachtig wordt, zitten we niet meer zo vaak rond het vuur ’s avonds. Dat mis ik wel! Aan de andere kant zijn de bedden en de dekens erg goed. Ook het eten smaakt elke dag weer zo goed. We vragen ons af of het komt doordat we altijd trek hebben in eten of dat het is omdat we daadwerkelijk goed koken haha. Maar ik geniet ook van het voeren van de paarden elke ochtend, want ze zijn allemaal zo leuk! Daarbij is het is altijd erg gezellig met de vrijwilligers 🙂

Zonsondergang sunset Portugal

Een gedachte over “Werkvakantie in Portugal week 3

  1. Pingback: Werkvakantie in Portugal week 4 | Paard &Passie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s