Werkvakantie in Portugal week 4

Ja ja de laatste week van mijn avontuur in Portugal zit er ook weer op. Time flies when you’re having fun! Dit was de beste week van allemaal. Ik heb zoveel mogelijk leuke dingen gedaan in mijn laatste week als ik maar kon. Mijn hoogtepunt van deze week en van mijn hele maand is de les op een hoog opgeleide Lusitano hengst!

kleurrijke huizen sagres


Over de les op de Lusitano hengst vertel ik later in deze blog meer. Want op zaterdag was er zoals gewoonlijk weer ponyclub. Dit keer waren er niet zoveel kinderen aanwezig. Ze gingen op buitenrit en ik kon samen met een andere vrijwilliger twee pony’s trainen. We moesten de bergopwaarts galoptraining doen net zoals vorige week. Dit was echt even genieten samen. De paarden waren erg braaf en het voelde weer zo krachtig toen ze de berg op galoppeerden. ’s Avonds zijn we weer uit geweest in Lagos. Er was weer een live bandje en we hebben veel gedanst. Het was weer erg leuk!

buitenrit Almadena Portugal

Op zondag hebben we greppels opgevuld met zand zodat er bomen geplant kunnen worden. Dit was best zwaar werk, maar dit duurde gelukkig niet te lang. Sommigen van ons waren namelijk een beetje brak. De vrijwilligersperiode zat erop voor de jongen en hij is deze dag vertrokken. Na het werk nam Tiffany ons mee naar een grote Carbootsale waar super veel mooie jonge mensen en hippies waren. Hier heb ik een veer in mijn haar laten zetten. Daarna gingen we een drankje doen met de hele groep in Almadena. Vandaag was weer een erg leuke dag!

 

Op maandag heb ik gras geplant samen met een andere vrijwilliger. Het was een erg gezellige ochtend omdat we tijdens het planten van het gras veel tijd hadden om te kletsen. In mijn vrije tijd heb ik Megan gereden in de bak. Ze voelde heel goed aan vandaag. In galop gaat ze vaak erg hard maar nu had ze een goed tempo. Er zit duidelijk vooruitgang in!

dressuurpaard portugal

Op dinsdag kwam de gehandicapte meneer zoals elke week. Mijn taak was om de pony; Tequila, onder controle te houden zodat de meneer rustig een rondje kon rijden, terwijl twee anderen de meneer vast hielden. De pony is geweldig voor dit werk want ze is ontzettend braaf. Daarna hebben we zadels en hoofdstellen schoongemaakt en ben ik in een boom geklommen om takken af te zagen. Er was een nieuwe mannelijke vrijwilliger gearriveerd om te helpen bij het zwaardere werk. ’s Middags was het tijd voor ‘Grown up pony club’! En gingen we met 3 vrijwilligers een rit maken met de pony’s onder het genot van het ons prachtige gezang: ‘Girls just wanna have fun’!

Op mijn day off op woensdag heb ik lekker uitgeslapen en heb ik genoten van havermoutpap met suiker en kaneel, hmm. De eerste dag dat ik dit at vond ik het niet lekker en kleverig. Maar met wat extra melk en suiker en kaneel is het erg lekker. We hadden havermoutpap in de ochtend echt nodig omdat het goed vult en we altijd snel trek hadden vanwege het zware werk. ’s Middags had ik de les met de hoog opgeleide Lusitano hengst waar ik zo naar uit had gekeken. Ik wilde op een hoogopgeleid paard rijden om te voelen hoe het paard oefeningen uitvoerde. Het was echt geweldig! Ik had dit veel eerder moeten doen tijdens mijn verblijf in Portugal. Het paard; Eclipse (7 jaar) was zo gevoelig dat hij al wat begon te doen als ik ook maar even goed wilde gaan zitten. Ik moest echt focussen om mijn benen stil te houden en stil te zitten. Het was erg leerzaam om de aanleuning te voelen verbeteren naarmate de les vorderde. Na een half uur zei de instructeur dat ik zelf even mocht gaan rijden om zelf het gevoel met het paard te ontwikkelen. Het paard deed bij de zachtste aanraking een vliegende wissel, een pirouette, wijken en onder andere travers. Met zachte aanraking bedoeling ongeveer het gewicht van vlieg.

hoog geschoolde Lusitano les

Als kers op de taart vroeg de instructeur of ik nog tijd had en of ik ook op de jonge (4jaar) Lusitano hengst wilde rijden; Omar. Die kende ook al verschillende oefeningen en was nog wat minder bevestigd maar hij reageerde ook super goed en was heel braaf. De instructeur zei dat het goed is om de oefeningen te voelen op een paard die het al kent. Maar dat het vooral nuttig is om met dit gevoel de oefening aan een paard te kunnen leren die het nog niet kent. Daarom liet hij mij ook op de jonge hengst rijden. Het rijden van deze paarden was de beste ervaring van de hele maand! Eclipse is het meest geweldige paard dat ik ooit gereden heb! Hier kan ik echt mee verder. Helaas had ik deze week geen tijd meer om nog een les te volgen, want aan het eind van de les ging het steeds beter.

omar Lusitano 4 jaar

Donderdag hebben we de stal van het varken schoongemaakt. Dat was niet echt een pretje maar gelukkig deden we het samen met de andere vrijwilligers. In mijn vrije tijd heb ik nog even op mijn favoriete paardje Zoofila gereden. Het ging erg goed en ik voelde ook de aanleuning beter aan na de les van woensdag! Ik heb er echt profijt van gehad. ’s Avonds ging we naar Portimao omdat hier een Kizomba dansavond zou zijn. 1 van de vrijwilligers kende deze dans en leerde ons wat pasjes. Het was een stukje reizen met de bus maar het was erg leuk! Sommige dansers waren indrukwekkend goed! Een hele belevenis om dat te zien.

15409821_1003431989803047_116646280_o

Na 2,5 uur slaap gingen we weer aan het werk op vrijdag. Dit was mijn laatste werkdag en de hoefsmid was er. Daarbij heb ik geholpen met paarden vasthouden en de paarden halen. Ook moest ik Tocha de trage pony trainen in de bak. Ik wist niet wat ik van haar kon verwachten in de bak. De andere pony’s waren niet in de buurt. Ze wilde constant naar hen toe dus ze was erg druk. Ze wilde alleen maar naar 1 kant van de bak. Na een aantal keer duidelijk te zijn geweest, was ze niet meer zo dwars en kon ik normaal een volte rijden. Ze was nog steeds erg actief. Toen liet zij een moment haar hoofd zakken. En ging ik daarmee aan de slag. Dit werd een ongelofelijke fijne rit! Ze ging echt aan het werk en bleek een geweldige dressuurpony. Zowel linksom als rechtsom was ze heerlijk te rijden.

Toscha pony

Mijn dag was dus al helemaal goed! Daarna mocht ik Turquoise trainen. Dit was met een bitloos hoofdstel en ik vroeg me af of ik haar daarmee nageeflijk kon rijden. Uiteindelijk ging dit ook erg goed. Mijn laatste dagje was heerlijk zo. ‘s Middags heb ik mijn koffer gepakt en daarna hebben we een afscheidsborrel gedaan met Tiffany, Martin en de vrijwilligers in Almadena. Vervolgens gingen we met de vrijwilligers nog een laatste avond uit in Lagos. We waren eigenlijk allemaal moe en het was overal erg rustig, maar toch was het erg gezellig.

dressuur bak pony

Zaterdag was de dag van mijn vertrek. Ik voelde me wel een beetje verdrietig en wilde eigenlijk nog niet naar huis. Ik heb het zo naar mijn zin gehad met alle leuke en lieve mensen die ik heb ontmoet, met de paarden en ik heb genoten van de omgeving. Toch wilde ik ook wel weer graag genieten van een echte douche en had ik ook wel weer zin om mijn vrienden, familie en mijn paard weer te zien. Ik heb afscheid genomen van alle vrijwilligers en de mensen voor wie ik werkte. En daar zijn ook hele mooie vriendschappen ontstaan. Het lijkt me erg leuk om nog eens terug te gaan of om de andere vrijwilligers nog eens te ontmoeten. Portugal is echt een land waar je tot rust kan komen. De cultuur, de mensen en de zon maken het een heerlijke plek om te verblijven. Zaterdag heb ik lang in de trein gezeten, in de bus en in het vliegtuig. Buiten regende het de hele dag onwijs hard. Het was dus niet zo erg om op deze dag te vertrekken en binnen te zitten.

Inmiddels ben ik alweer ruim een week thuis en ben ik weer helemaal gewend aan het leven en de luxe hier. Toen ik Varro weer zag, stond hij mij een beetje verward aan te kijken en hij snuffelde aan mijn hoofd. Dat was erg schattig. De eerste keer dat ik met Varro reed, voelde het heel fijn! Ik heb echt veel geleerd van het rijden van zoveel verschillende paarden op de stal, en natuurlijk van Eclipse! Op naar het volgende avontuur: koeien drijven in Canada!

quote-at-the-end-of-the-day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s