Extra grip: Hot or not?

We kennen het allemaal: producten met extra grip zodat we nog beter kunnen paardrijden. Denk maar aan teugels, handschoenen, rijbroeken en zadels met grote kniewrongen. Iedereen heeft hierin zijn voorkeuren. Ik vind het persoonlijk prettig om met wat extra grip te rijden. Maar is het nou nuttig of flutttig?

paard strand sneeuw

Op een ijskoude avond trok ik bij gebrek aan warme rijhandschoenen maar gewoon mijn fleece handschoenen aan zonder grip. Ik zou toch vooral gaan stappen omdat de bak een beetje hard was geworden door de kou. Één van mijn grootste van mijn grootste valkuilen tijdens het rijden is dat ik mijn teugels door mijn handen laat glijden. Tijdens het rijden met de toch wat gladde handschoenen besefte ik mij iets. Sommige ruiters gebruiken graag producten waardoor we meer steun of grip hebben tijdens het rijden. Het rijden gaat hierdoor beter, maar je traint in feite niet jouw zwakke punt. Tijdens het rijden met mijn gladde handschoenen moest ik echt bewust opletten dat ik mijn teugels goed vasthield. Op dat moment ben je dus je zwakke punt aan het trainen.

Tijdens mijn werkvakantie in Portugal reed ik met veel zadels die weinig tot geen steun gaven, terwijl het zadel van mijn paard toch best wat steun geeft met de kniewrongen en de diepe zit. Ik vond de zadels in Portugal niet geweldig zitten, maar dat was niet anders. Toen ik thuis kwam en weer in mijn eigen zadel zat, zat ik veel beter rechtop dan voor mijn tijd in Portugal. Mijn zit was echt verbeterd!

Toch kan het wel prettig zijn om een product te gebruiken voor meer steun. Het rijden gaat direct gewoon veel fijner, waardoor je blijer wordt van het resultaat. En als je blij bent, gaat het rijden vaak nog beter dan wanneer je niet zo vrolijk bent!

De één vind het fijn om met extra grip te rijden. De ander vindt het helemaal niks. Wat vinden jullie? Is het nuttig of fluttig?

2 gedachtes over “Extra grip: Hot or not?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s